top of page

Hydrotherapie voor honden

Welke voordelen biedt hydrotherapie voor uw hond?
Hydrotherapie verbetert de coördinatie, stabiliteit, mobiliteit en vitaliteit van uw hond en is een bewezen behandelmethode bij honden met orthopedische en neurologische aandoeningen,

denk hierbij aan: 

Kruisband problemen, kreupelheid, Heupdysplasie. Rugklachten, zoals spondylose, lumbosacrale instabiliteit, hernia,  Revalidatie na operatie aan o.a elleboog, heup, knie , fracturen of amputaties. Algemene ouderdomsklachten, verminderde conditie of Artrose. 

Hoe werkt hydrotherapie voor honden?
Voor Hydrotherapie wordt gebruik gemaakt van een aquatrainer, Een aquatrainer is een “zwembad” vervaardigt uit Roestvrijstaal die gevuld is met verwarmd water en een loopband. De fabrikant is het gerenommeerde bedrijf “physio tech” van Duitse makelij. Tijdens de behandeling staat de hond met een deel van zijn onderlichaam in verwarmd water.

 

Water heeft bij hydrotherapie belangrijke eigenschappen die herstelbevorderend zijn voor uw hond. De combinatie hiervan met gecontroleerde beweging op een loopband, maakt hydrotherapie voor honden zo effectief.

Tarieven per Juni 2024
Hydrotherapie kan worden aangeboden als onderdeel van een reguliere fysiotherapie behandeling of als aparte behandeling.

Voor de aparte behandelingen worden de volgende tarieven gerekend:

1 X Hydrotherapie (Totale duur ca. 30 minuten)    EUR     50,-

10 - Rittenkaart:                                                              EUR   450,-

Toeslag lasertherapie tijdens een reguliere of Hydrotherapie

Behandeling EUR 15,-

Registratie gelukt!

Laat hier uw gegevens achter om op de hoogte te worden gehouden

Hydrotherapie.jpg
bottom of page